Unitate pentru schimbare

PARTIDELE POLITICE MAI SUNT O NECESITATE?

Ce reprezintă un partid politic? Cumva, interes național? Nu, de ce? Pentru că ele nu sunt capabile decât de interesul de grup, ele mint când spun că au ideologie, și interese naționale, nu există așa ceva în România cum spune și I.L. Caragiale în ziarul vienez „die Zeit, articol, 1907 din primăvară până’n toamnă” , cu prilejul răscoalelor țărănești, adică pe timpul REGELUI pe care îl ridică în slăvi anumiți indivizi, Caragiale spunea următoarele despre partidele politice: „Partidele politice, în înţelesul european al cuvântului, adică întemeiate pe tradiţiune, pe interese vechi sau noi de clasă şi prin urmare pe programe de principii şi idei, nu există în România.”

Dacă nu au existat atunci, credeți că există acum, oare nu v-ați convins în toți acești ani că am fost furați și batjocoriți de o mână de parveniți, care ne pun taxe peste taxe fără ca acestea să se întoarcă în folosul comunități, suntem sărăciți pe zi ce trece tot mai mult, atât material, dar mai ales psihic, acești indivizi ne spală mintea cu manipulările lor făcute cu ajutorul mass-mediei, cu ajutorul justiției care se face că îi pedepsește pe acești mișei, dar vai nu au cum, pentru că însăși justiția este cel mai mare infractor, mă întreb atunci? Aceștia sunt români, aceștia au un pic de demnitate națională? Citez pe I.L. Caragiale din același articol „Justiţia ?… Judecătorii de pace şi membrii tribunalelor de primă instanţă, afară de prezidenţi, sunt amovibili, ca şi agenţii şi funcţionarii ordinari. În justiţie, poporul n-are încredere; ea are, astfel, autoritate, dar nu şi prestigiu; şi între această justiţie fără prestigiu şi poporul sceptic, se răsfaţă formidabila şi excesiv numeroasa clasă a avocaţilor — cea mai prosperă în România după a arendaşilor mari. Avocaţii constituie grosul intelectualilor; clasa lor este pepiniera cea mare a bărbaţilor de Stat.”

Atunci vă întreb, care este rolul partidelor politice? Momentan, nu se poate fără ele, dar ca să diminuăm stricăciunile pe care acestea le fac, trebuie să limităm puterea acestora, trebuie să stopăm acest cancer ce mănâncă din interior, cum? Să ne spunem cuvântul noi cei mulți, să ne constituim în COMITETUL DE INIȚIATIVĂ PENTRU REVIZUIREA CONSTITUȚIEI, să dăm o lege fundamentală clară cu drepturi și îndatoriri pe măsură, fără posibilitate de interpretare, acest comitet, reprezintă înlocuitorii clasei politice actuale, acest comitet, poate renunța la interesele de partid pentru interesul național.

Adevăr grăiește I.L. Caragiale la 1907 „Cauza dezastrului în care a căzut ţara este numai — da, numai nenorocita politică, ce o fac partidele si bărbaţii noştri de Stat de patruzeci de ani încoace ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.