Unitate pentru schimbare

O altă lege fundamentală a democraţiei este ca poporul singur să facă legi.

Distrugerea noastră ca ființă, pleacă din interiorul nostru, atenție când vorbim de mentalitate trebuie să facem distincție între mentalitatea celor conduși și a celor care conduc, mentalitatea trebuie schimbată a celor care conduc, mai corect a intelectualilor dacă mai există așa ceva, că cei care ne conduc sunt altceva.

Democrația instaurată după 1989 este percepută ca aservire prin taxele percepute de cei care ar trebui să apere interesele vulgului, dar vai este o himeră, cum să apere interesul național, dacă ar face-o nu s-ar mai îmbogăți infractorii.

Biserica nu trebuie să constituie un factor reacționar, ea trebuie să înceteze să inoculeze oamenilor ideea originii divine, a inegalității stărilor, emisiunile pe posturile publice și nu numai vor să prostească poporul, Dumnezeu există, dacă ar trebui să existe egalitate absolută trebuie să existe în fața lu Dumnezeu și a legilor pământești fără excepții, dar atenție ca aceste legi să fie corecte nu trebuie să plece de la cei care ne conduc, ci de la noi cei mulți, care îi alegem, ori, dacă nu, putem foarte bine să trăim ca în trecut, nu trebuie să intervină o schimbare care ar trebui să afecteze societatea în structura ei profundă.

Oare nu trebuie să ne debarasăm de viciile prezente, oare aceste principii și valori nu sunt cumva eronate, comunismul a apărut tocmai pe fondul acestor principii, pe fondul corupției și a inegalităților, credeți că se va schimba mentalitatea celor care ne conduc?

În zilele noastre i se poate spune celui mai caraghios gazetăraș, vei minți cu strășnicie, vei tipări orice fel de ciudățenie, și vei găsi destui neisprăviți care să-ți susțină minciunile, să le amplifice etc.

Totuși acestor gazetărași le stă în putință să gonească neștiința și prostia din suflete, să înlăture superstițiile, precum și prosteasca credulitate a poporului, atât de benefică celor care ne conduc.

Revizuirea conceptelor morale, politice și religioase este imperioasă de pe pozițiile rațiunii, trebuie urmată calea unor reforme însemnate, care ar trebui pornite de sus, în vederea instaurării unei democrații autentice, care nu trebuie să oglindească numai anumite interese de grup, ci interesele naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.