Unitate pentru schimbare

Deşteaptă-te române!?

Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte, aşa începe imnul nostru naţional şi adevăr grăieşte, nu suntem în stare să ne trezim din acest somn în care ne cufundă semenii noştrii, care se dovedesc a fi tiranul de care trebuie să ne temem.

Suntem manipulaţi pe rând de radio, televiziune, presă etc., cu tot felul de informaţii, pe care doresc diferite grupuri politice să le transmită în interesul lor. Cel mai grav este faptul că Radio România Actualităţi şi Televiziunea Română sunt aservite politic, apar tot felul de personaje pe aceste posturi, care dezinformează în mod conştient. Încercarea mea prin ridicarea excepţiei de neconstituţionalitate a art. 19 din Legea nr. 41 din 17 iunie 1994, unde am arătat instanţei că atâta timp cât conducerea celor două instituţii, este numită politic, aceste instituţii nu aparţin cetăţenilor, nu a avut succes… (Vezi acţiunea de la Curtea de Apel Bucureşti)

Am solicitat sprijin, de la cei care strigă după această libertate, nu am avut această susţinere, din contră am avut parte chiar de adversitate din partea lor. Concluzia, nu doresc cu adevărat această libertate, şi aceştia sunt aserviţi.

Şi în prezent, se mai condamnă comunismul, de parcă tot el ar fi de vină de situaţia actuală, în 1989 una din multele acuzaţii aduse familiei Ceauşescu şi comunismului a fost aceea că a ţinut populaţia în firg, afirmaţii care sunt foarte adevărate (nu plăteam pentru frig), dar, în prezent am ajuns să  plătim că stăm în frig, de frica facturilor se închid caloriferele, dar ce folos, se taxează ţevile care trec prin locuinţă..

Azi, 05 februarie 2012 la Radio România Actualităţi domnul Grigore Cartianu redactor şef la ziarul Adevărul, a vorbit despre comunism, despre genocidul care la făcut comunismul în anii 50-60, prin trimiterea la canalul Dunăre – Marea Neagră, a celor persecutaţi de regim (din păcate este adevărat). Construcţia canalului Dunăre – Marea Neagră a început în 1949 lucrările au fost sistate în 1955, reluarea lucrărilor a început în 1975 inaugurat în 1984, în anul 1979 am fost trimis în practică ca elev să lucrez la canal, să înţeleg că am fost persecutat? Citeşte mai multe despre ziarul Adevărul…

Din 1989 se presupune că am trecut la democraţie, ce a însemnat democraţia în cei 22 de ani:

  • sărăcirea populaţiei;
  • corupţie;
  • dezbinare.

Datoria noastră cumulată în aceşti ani este copleşitoare pentru generaţiile viitoare. Ce s-a făcut cu toţi aceşti bani:

  • sau creat locuri de muncă?
  • s-a îmbunătăţit sistemul medical?
  • învăţământul este superior perioadei comuniste?

Nu, nu s-a realizat nimic din lista de mai sus, în schimb unii dintre noi sau îmbogăţit peste măsură. Dacă, generaţiile viitoare, prin acumulare de ură împotriva acestor parveniţi, se ridică împotriva lor, înseamnă că-i persecută? Oare nu sunt îndreptăţiţi să le ceară socoteală pentru toate nedreptăţile provocate, pentru traiul indecent în care au trăit?

Oare comunismul, nu a luat fiinţă tocmai pe această acumulare de ură împotriva parveniţilor din acea vreme, clasicii noştri din acea vreme:

  • Mihai Eminescu n. 15 ianuarie 1850;
  • Ion Luca Caragiale n. 1 februarie 1852;
  • Nicolae Filimon n. 6 septembrie 1819 etc.

lista fiind mult mai mare, în operele lor nu au criticat şi satirizat personajele vremurilor, au arătat foarte clar cum sau îmbogăţit, acumularea urei împotriva acestora a culminat cu comunismul.

Oare trebuie să se repete istoria, pentru că mai devreme sau mai târziu, corupţia şi abuzurile făcute împotriva propriului popor, va duce la ură şi răzbunare. Dacă perioada comunistă s-a dovedit a fi un eşec, trebuie să dovediţi şi voi că sunteţi un eşec, pentru că până în prezent am arătat mai sus ce a însemnat democraţia pentru clasa politică.

Concluzia, partidele politice sunt anacronice, nu se identifică cu interesul naţional, dacă la început au avut un rol pozitiv în dezvoltarea societăţii, în acest moment au ajuns să fie un factor de instabilitate în societate, nu fac altceva decât să ne învrăjbească.

Faţă de cele arătate, soluţia este ca LEGEA FUNDAMENTALĂ să emane de la popor. Trebuie consultată societatea, trebuie respectate legile de toţi, trebuie să existe răspundere reală a celor care ne conduc destinele etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.