Unitate pentru schimbare

De ce trebuie format COMITETUL DE INIȚIATIVĂ PENTRU REVIZUIREA CONSTITUȚIEI ?

După revoluția din 1989, cei care au preluat puterea au adoptat prejudecățile și comportamentul comuniștilor, copii lor sunt crescuți în același spirit.

Să luăm cazul Angliei anul 1832 reforma electorală (Bill of Reform) care reprezintă o puternică lovitură dată nobilimii de către burghezie, dar această reformă electorală reprezintă o limpezire și în raporturile dintre burghezie și noua categorie de exploatați, proletariatul. Răspunsul a fost mișcarea chartistă în anii 1840 – 1850. Secolul al XVIII-lea este epoca în care burghezia luptă împotriva unei nobilimi parazitare și frivole, dar în același timp au disprețuit propriul lor trecut, invidiind și mimând pe deținători unor tradiții seculare de viață oțioasă și inutilă, burghezul devenind snob (fără noblețe).

Trebuie să luăm atitudine împotriva falselor valori sociale, trebuie arătat tabloul realist al claselor perdante, trebuie demarată acțiunea forțelor democrate. Trebuie să denunțăm strâmba alcătuire socială, înșelăciunea înfăptuită zi de zi prin haosul social, ipocrizia socială. Idealurile zilelor noastre sunt mediocre, scopurile sunt meschine și egoiste.

Dacă în mod normal sărăcia acordă oamenilor o generozitate exemplară, la noi fenomenul este invers, mizeria (sărăcia) înăsprește și poate duce la cel mai crunt arivism social, acolo suntem noi, nu suntem capabili să luăm atitudine, am ajuns să trăim într-o lume mediocră și mercantilă.

Asistăm la un complot al snobilor contemporani pentru aducerea casei regale la putere. Care este esența socială actuală ? care este legimitatea cauzei pe care trebuie să o apărăm, trăim într-o strâmbă alcătuire socială.

În zilele noastre avem de descoperit o mare pacoste socială și leacul ei în același timp.

Trei motive pentru a vă implica:

  1. Trebuie depolitizată societatea,
  2. Trebuie să limităm puterea celor care ne conduc,
  3. Trebuie să fim egali în fața legii.

Aștept cetățeni care doresc să facă parte din COMITET, transmiteți acest mesaj mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.