Unitate pentru schimbare

De ce nu suntem uniți?

   De ce nu suntem uniți? O întrebare la prima vedere foarte grea, dar dacă facem o analiză mai atentă, vom constata că din epoca modernă (nu merg mai departe), dezbinarea a fost produsă de partidele politice, de ce? Pentru că aceste partide așa cum a spus și I. Luca Caragiale la 1907 „
Partidele politice, în înţelesul european al cuvântului, adică întemeiate pe tradiţiune, pe interese vechi sau noi de clasă şi prin urmare pe programe de principii şi idei, nu există în România.
” nu au existat atunci cum nu există nici azi.

    Dacă facem o analiză sumară, vom constata cu stupoare o asemănare izbitoare între PARTIDUL COMUNIST și PARTIDELE din TIMPUL NOSTRU și anume, acela că dacă nu ești membru de partid, nu poți ocupa funcții importante în stat. Oare am uitat că dacă nu erai membru de partid în epoca comunistă nu pute-ai să ocupi o funcție de conducere, același lucru se întâmplă și în timpurile noastre, dar sub o formă mai agravantă, de fiecare dată când se schimbă partidul de guvernământ se schimbă și oamenii (nu contează dacă sunt competenți(există pălmași…vă aduceți aminte?)), important să fie(pălmaș) al partidului.

    Haideți să luăm în discuție TITLUL I Principii generale art.1 pct.4 din Constituția României, „Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale.„, O întrebare de bun simț, cum se poate realiza această separație dacă organele de conducere din justiție, sănătate, interne, învățământ etc., sunt numite de politicieni, aceștia nu vor răspunde la comanda politică? Eu cred că dacă nu răspund la comanda politică în secunda doi pleacă din funcție.(vezi și TITLUL V Curtea Constituțională art.142; (Secțiunea a 3-a Consiliul Superior al Magistraturii art.133), domnilor magistrați cum puteți fi cu adevărat liberi în aceste condiții???

    Separarea puterilor în stat nu va exista atâta timp cât în funcții sunt numite persoane pe criterii politice, așa cum am arătat mai sus. Soluția este să schimbăm mentalitatea, să nu mai permitem unei minorități să nu răspundă în fața legii. La ce asistăm azi noi, pălmași din justiție condamnă un înalt demnitar la 3 ani de detenție (cu suspendare), pălmașii din presă (aici fac trimitere directă la Radio România actualități și TVR), care au uitat de perioada comunistă când aduceau osanale partidului, ori în timpurile de acum nu s-a schimbat nimic, la aceste două instituții „publice”(numai din punct de vedere al taxei), pentru că potrivit Lege nr. 41/1994 din 17 iunie 1994
art.19:

  1. Membrii Consiliului de administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv al Societăţii Române de Televiziune, sunt desemnaţi prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor în şedinţa comună a celor două Camere.
  2. Listele de candidaţi se înaintează birourilor permanente ale celor două Camere, după cum urmează:
    1. grupurile parlamentare reunite din cele două Camere înaintează propuneri pentru 8 locuri, potrivit configuraţiei politice şi ponderii lor în Parlament;
    2. Preşedintele României, pentru un loc;
    3. Guvernul, pentru un loc;
    4. personalul angajat al fiecărei societăţi desemnează, prin vot secret, candidaţii pentru două locuri, în cadrul unui scrutin organizat de conducerea societăţii respective;
    5. grupurile parlamentare ale minorităţilor naţionale, pentru un loc.

despre ce instituții publice discutăm noi aici? Consider că trebuie menținută taxa pentru cele două instituții, cu condiția ca numirile să numai fie făcute de politicieni, de altfel trebuie limitată puterea clasei politice, să nu mai aibă dreptul să numească în funcții de conducere pe nimeni, rolul clasei politice trebuie să se transforme în supraveghetor suprem al respectării legislației de către toate structurile statului, aceștia trebuie să devină forul suprem de judecată (în Parlament), unde în afară de legi, să prevină și abuzurile magistraților, politicieni să nu mai aibă imunitate, numai astfel devin egali în fața legii, magistrați să răspundă personal în cazul unei sentințe, decizii abuzive, pedepsele pentru înalți demnitari, magistrați să fie dure în cazuri de corupție și abuz în funcție. Guvernul să guverneze în numele legi, fără ordonanțe(de aceea există parlamentari care și-au făcut salarii și pensii considerabile, eu cred că ar trebui plătiți în funcție de starea NAȚIEI, dacă noi o ducem rău, ei ar trebui să o ducă și mai rău, pentru că ei gestionează viețile noastre.

    Desigur acestea sunt convingerile mele, de aceea insist să ia ființă COMITETUL DE INIȚIATIVĂ la NIVEL NAȚIONAL pentru REVIZUIREA CONSTITUȚIEI, care să fie format din cetățeni care nu au făcut politică, chiar și politicieni care sunt de acord că trebuie limitată puterea clasei politice…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.