Unitate pentru schimbare

Pe cine punem în loc?

CONSTITUIREA COMITETULUI de INIŢIATIVĂ la nivel NAŢIONAL pentru REVIZUIREA CONSTITUŢIEI, trebuie să fie prioritatea noastră, nu a clasei politice…

 

În temeiul art.1 şi art.2 din Legea 189/1999, precum şi al art. 150 pct.2 din Constituţia României, constituirea COMITETULUI DE INIŢIATIVĂ pentru REVIZUIREA CONSTITUŢIEI, trebuie să devină prioritatea noastră numărul unu, trebuie să ne trezim la realitate, clasa politică a demonstrat că nu promovează interesul naţional.

Dacă doriţi cu adevărat o schimbare trebuie constituit cât mai urgent acest comitet, noi trebuie să hotărâm cum şi în ce condiţii delegăm puterea clasei politice, noi trebuie să hotărâm cum vor răspunde în faţa noastră în caz de abuz de putere.

Credeţi că este normal ca, guvernele care sau succedat la putere din 1989 şi până în prezent să răspundă numai politic pentru modul cum au guvernat?

Este normal ca aceste guverne prin măsurile pe care le-au luat să ne aducă în pragul falimentului, şi tot noi să plătim? Nu credeţi că normal, este să răspundă în faţa legii ca noi toţi pentru faptele lor, am fost minţiţi constant de către toate formaţiunile politice, nu mai sunt credibile, ce facem, le lăsăm în continuare să-şi facă de cap, să ne umilească şi să ne aducă în pragul disperări?

Consider că soluţia este să ne mobilizăm la nivel naţional, să constituim comitetul de iniţiativă cu cel puţin 10 cetăţeni din fiecare judeţ, să avem discuţii serioase despre cum vrem să delegăm această putere şi cum să răspundă puterea administrativă, legislativă şi judecătorească, pentru faptele lor, în momentul de faţă există o înţelegere tacită între cele trei puteri datorită implicări clasei politice în toate structurile.

Faţă de ce am spus mai sus, vă mai aduc trei argumente care ar trebui să vă determine să ieşiţi din pasivitate şi amorţeala în care ne-a băgat clasa politică:

  • Legile unei naţiuni nu pot emana decât de la popor, o lege ca să reflecte o necesitate trebuie să reflecte nevoile naţiuni. Constituţia ca lege fundamentală trebuie să corespundă nevoilor naţiuni, în prezent legea fundamentală reprezintă interesele unor grupuri de oameni pentru a ajunge în posturi cheie de conducere la nivel înalt, toate numirile în funcţii nu se fac după merit, ci după cum dictează clasa politică coruptă şi antinaţională;
  • Partidele politice nu au ideologie, nu au principii, partidele noastre reprezintă interesele personale şi de grup în dauna societăţii, legile pentru ei sunt facultative, promisiunile făcute în campaniile elctorale sânt uitate imediat după ce au fost aleşi, fac contrariul promisiunilor făcute în preajma alegerilor;
  • Oricât de duşmani ar fi politicieni între ei, interesul comun îi reuneşte totdeauna.

Legătura o vom ţine prin intermediul internetului, telefonului etc., la adresa http://www.valeriu-brabete.ro, unde există platforma necesară pentru aceste discuţii, pentru stabilirea modului de organizare etc.