Unitate pentru schimbare

Ce este Istoria ?

Oamenii sunt destul de buni, destul de statornici, destul de drepți pentru a merita întreaga mea încredere, dar în același timp omul s-a născut mincinos, adevărul este simplu și neprefăcut, și omul vrea ceva care să pară adevărat, omului nu-i place decît propria lui operă, ficțiunea și plăsmuirea, întrebat cel mai cinstit om dacă este totdeauna sincer în spusele lui, dacă nu se surprinde uneori în deghizări la care-l îmbie neapărat vanitatea și ușurința, sigur va da din umeri, se va bîlbâi, va face o mimică disperată.

Un lucru este cert, dacă o sută de persoane cunosc un adevăr îl povestesc într-o sută de chipuri diferite, ce crezare ai putea așadar, să dai unor fapte petrecute de multă vreme? Ce temei se cade să pun pe istoricii cei mai serioși? Ce ajunge istoria?

Azi asistăm la aceiași manipulare fără scrupule, care a fost de altfel tot timpul, tot felul de indivizi apar pe posturile de radio și TV, unde ne înșiră tot felul de minciuni, cu ce sînt ei mai presus de epoca comunistă, ei nu manipulează?

Două feluri de oameni au trecere la popor: libertini și fățarnicii: primi – veseli deschiși, fără dibăcie și fără prefăcătorie; ceilalți – în mod subtil, prin șiretlicuri, prin intrigi. De o sută de ori mai dornici de căpătuire decît primii, fățarnicii sunt invidioși din cale-afară, vor să conducă, să aibă numai ei, s-o împartă între ei, înlăturînd pe oricare altul: demnități, funcții publice, posturi, onoruri, totul li se cade lor și numai lor, restul oamenilor sunt nevrednici.

  1. Celor răi le merge bine cît trăiesc,
  2. Virtutea este asuprită, și ticăloșia nepedepsită (cu o floare nu se face primăvară, acțiunile DNA sunt de fațadă).

Toată clasa politică este fățarnică, trageți concluzia, trebuie lăsată să decidă pentru noi, nu trebuie să ne implicăm, să ne trezim din somnul în care ne adînciră acești fățarnici, trebuie să ne exprimăm voința, trebuie să spunem clar cum vrem să trăim, trebuie să limităm puterile clasei politice care nu apără decât interesul de grup, care nu coincide cu interesul național, formarea COMITETULUI DE INIȚIATIVĂ PENTRU REVIZUIREA CONSTITUȚIEI (sau scrierea altei CONSTITUȚII), este o NECESITATE.

Implicăte, nimeni nu va promova ineresul tău dacă nu te implici…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.